Het ontstaan van de Matthijs Heldt groep

Wanneer is de "Matthijs Heldtgroep" ontstaan?

De Matthijs Heldtgroep is ontstaan in 1961 met een welpen-groep o.l.v. akela Bouman met Dr.Bruintjes, waarna in 1964 de verkennerstak is gestart o.l.v. schipper de Boer, hieruit is in 1968 de loodsengroep ontstaan o.l.v. schipper Tielen, en dit alles o.l.v. Dr.Bruintjes als groepsleider.

Wie was "Matthijs Heldt"?

Matthijs Velt (ook genoemd Matthijs Heldt) was geruime tijd bevelhebber van het Fort "Noordam" dat lag aan de Dikke-Dijk langs de Roode-vaart. Adriaan van Bergen was de schipper van het turfschip dat Breda innam tijdens de tachtigjarige oorlog en aan boord van dat schip was ook Matthijs Heldt.

De groepskleuren.

De groepskleuren zijn rood en grijs. Deze zijn afgeleid van het wapen van de gemeente Zevenbergen, dat oorspronkelijk bestond uit 3 andreaskruisen van keel (rood op een zilver veld). Deze kleuren vind je terug in het clubhuis, de das en de vletten.