de vloot

Lokaties en vloot

Wij hebben twee clubhuizen:

'Fort Noordam'
Westrand 14, 4761PZ Zevenbergen

We gebruiken het fort voor de speltakken Zeehondjes en dolfijnen.

'De Veste'
Sluisweg 4 4782PT Moerdijk

De Veste is het vaste honk voor de zeeverkenners en de loodsen.

Daarnaast hebben we ook nog een vloot. deze vloot bestaat uit het wachtschip de MS Hendrika, de sloep, 5 lelievletten, 8 kano's en 5 optimisten.

Wachtschip 'MS Hendrika'

De Hendrika is gebouwd in 1913 en heeft registratienummer Sbase 11656.
het schip heeft een lengte van 2445cm en en breedte van 468cm. Haar diepgang is 113cm en heeft een tonnage van 98ton. De motor is een La Rouche Imob 60pk. Het schip is sinds 1969 in het bezit van de Matthijs Heldt groep. We hebben in eigenbeheer het ruim omgebouwd tot slaapvertrekken en het is van alle gemakken voorzien, zodat we hiermee vele scouting uitjes en zeilevenementen kunnen bezoeken met alle speltakken.

De sloep

De sloep is het schip van de Loodsen. ZIj gaan hier iedere zaterdag mee zeilen op het Hollandsch Diep.

Lelievletten

De zeeverkenners hebben de beschikking over 5 Lelievletten. Iedere bak heeft zijn eigen vlet, die gebruikt wordt om in het zomerseizoen te gaan zeilen. Daarnaast worden ze gebruikt voor wedstrijden. In het najaar en winter gaan de vletten het water uit en wordt het noodzakelijke onderhoud uitgevoerd door de groepen.

Kano's

De dolfijnen hebben de beschikking over 8 kano's tijdens het seizoen worden deze kano's gebruikt om regelmatig te gaan kanoën op de Roode Vaart in Zevenbergen.

Optimisten

Om de jonge leden langzaam vertrouwd te laten raken aan het water en het zeilen zijn er 5 optimisten aangeschaft. Ook zorgen de optimisten voor het nodige vermaak voor de al langer lid zijnde leden.